Financial Business Intelligence

Grip en inzicht met Financial BI

Onze experts op het gebied van data en financiën bundelen hun krachten en weten zo snel inzicht te verschaffen en kunnen financieel meedenken.

We brengen naast de resultatenrekening ook een balans en kasstroomoverzicht in kaart en geven inzage in trends en ratio’s. We zijn de ideale partner om mee te denken op welke financiële kpi’s en ratio’s de onderneming zou moeten sturen en geven deze overzichtelijk weer in het dashboard.

Dit doen we middels een standaard financieel dashboard in Microsoft Power BI dat door ons aan de financiële administratie van je onderneming gekoppeld wordt. Zo krijg je meer grip op je financiën. Gebruikmaken van het financiële dashboard zónder dat wij inhoudelijk meedenken, kan uiteraard ook.

“Bekijken wat jou voordelen zijn op basis van dit dashboard? Laat dan je contactgegevens achter voor een vrijblijvend gesprek”

Resultatenrekening

Het dashboard laat met een interactieve resultatenrekening de verschillen in omzet, brutomarge en rentabiliteit ten opzichte van voorgaand jaar zien. Zowel cijfermatig als visueel een helder overzicht. Meer details weten? Met een paar drukken op de knop kom je meer te weten over je kostenniveaus van je grootboekrekeningen of eventueel de boekingsregels. Zo simpel kan het zijn.

Balans

Het financiële dashboard bevat een balans met daarin de belangrijkste mutaties ten opzichte van een eerdere periode.
De belangrijkste balansratio’s worden direct weergeven, zodat de onderneming ook op balansniveau “in control” kan blijven en tevens bij kan sturen indien bijvoorbeeld bankconvenanten dreigen te worden overschreden.

Trends

De ene periode loopt natuurlijk beter dan de andere. Je vergelijkt deze periodes eenvoudig door trends te bekijken op het dashboard. Zo heb je meer inzicht in je resultaten en omzet.

Kasstroomoverzicht

Uit je financiële administratie rolt een kasstroomoverzicht. Hierin zie je helder en overzichtelijk de belangrijkste uitgaven en ontvangsten. In één opslag zie je waar je staat.

Data Trends & Ratio’s

Ratio’s worden per periode weergegeven Hier identificeer je trends en keerpunten van omzet of winstgevendheid. Je krijgt inzicht in hoe rentabiliteit-, balans- en kasstroomratio’s door de tijd veranderen. Op basis daarvan neem je beslissingen om financieel gezond te blijven of juist het maximale uit je bedrijf te halen. We denken graag met je mee hoe je dit kunt doen.

En verder…

…helpen we je ook graag op de volgende gebieden.

  • Inzage op divisieniveau
  • Consolidatie van meerdere bedrijven binnen een groepsstructuur
  • Actuals vergelijken met budget, forecast, latest estimate of ander scenario
  • Omzetanalyse
  • Brutomarge-analyse van klanten, producten en verkoopkanalen
  • Inzage in voorraad
  • Debiteurenbeheer
  • Interne controle (bijv. aansluiting van verschillende intercompany-saldi)

De pijlers binnen Kers IT zijn Exact en Microsoft Dynamics, maar we helpen je ook met andere databronnen.

“Bekijken wat jou voordelen zijn op basis van dit dashboard? Laat dan je contactgegevens achter voor een vrijblijvend gesprek”

Gratis intake gesprek